Fudbalski rekordi 1.deo

Fudbalske zanimljivosti

Danas predstavljamo 5 rekorda zabeleženih na fudbalskim terenima širom sveta.

Fudbalski rekordi 1.deo

1. Gol sa najveće udaljenosti: Golman fudbalske reprezentacije BiH Asmir Begović, postigao je gol sa najveće udaljenosti (91,9 metara) na utakmici Premijer lige protiv Sauthemptona u sezoni 2013/2014. godine. Begović je tada branio za Stouk.

2. Gol glavom sa najveće udaljenosti: Fudbaler norveškog prvoligaša Odda Grenlanda, Jone Samuelsen. Postigao je gol glavom sa 57 metara udaljenosti , na utakmici protiv ekipe Tromsoa 2011. godine.

3. Najsnažniji udarac: Brazilac Ronny Heberson udaracem od 210.8 kilometara na sat postigao je gol iz slobodnog udaraca za Sporting Lisabon. Lopti je koja je upućena sa 16m trebalo je svega 0.28 sekundi da uđe u mrežu. Za sad je to najsnažniji udarac zabležen na nekoj fudbalskoj utakmici.

4. Najbrže dobijeni crveni karton: Na utakmici između Olimpijakosa i Glifade, Serge Dijehoua igrač Glifade koji je ušao u igru u 83′ uspeo je da za 4“ dobije crveni karton.

5. Utakmica sa najviše crvenih kartona: Na utakmici između Klajpole i Viktorijana Arenasa, argentinskih petoligaša, izbila je masovna tuča. Sudija Damian Rubino tada je pokaza ukupno 36 crvenih kartona, isključivši sve igrače sa terena, sve rezervne igrače i trenere oba tima. Time drži rekord po broju crvenih kartona datih na jednoj utakmici.

Prati i podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *